Oculus Rift virtual reality bril

Oculus Rift virtual reality bril

De Oculus Rift is één van de grootste successen op de crofwdfunding onderneming Kickstarter. In 2012 haalde de VR-Bril tot wel 10 keer het gevraagde bedrag van 250.000 dollar op. Hierdoor konden de ondernemers met een ruimbudget van 2,5 miljoen dollar van start. Om het succes nog groter te maken voor de Oculus Rift telde Facebook in 2014 ruim twee miljard dollar neer voor het bedrijf. Door deze wending in de virtual reality wereld is de Oculus Rift veruit de bekendste virtual reality bril.

Doordat deze VR-Bril al op grote schaal geproduceerd wordt heeft de Oculus Rift een stapje voor op de Gear VR en HTC Vive. Tot op heden zijn er al meer dan honderdduizend brillen verstuurd naar de klant. Helaas is er nog geen definitief consumentenproduct al deze brillen waren daarom dan ook nog een ontwikkelaarsversie. Tijdens te ontwikkeling wordt nog veel aan de bril verbeterd denk hier bij aan de hardware en software.

oculus-rift-voorkantJe kunt wel zien dat de producent de productie zeer serieus neemt en het beste product naar de consument wil exploiteren. Ondanks is alweer de derde ontwikkelaars versie getoond aan het brede publiek. Deze derde ontwikkelaars versie toont full-hd beelden per oog en heeft een 360 graden-tracking om alle hoofdbewegingen nauwkeurig te kunnen registreren.

Wanneer de Oculus Rift voor de consumenten in Nederland in de winkels ligt is nog onduidelijk. Wel wordt hierbij gedacht aan een datum achter in 2015 begin 2016. Over de prijs is nog niet veel duidelijk, volgens Mark Zuckerberg ( CEO Facebook ) wil hij de prijs zo laag mogelijk houden. Men moet dan denken aan een bedrag van tussen de 200 en 400 euro.

Oculus Rift Kopen

Helaas is het kopen van de Oculus Rift nog niet mogelijk voor de particuliere markt. Zoals eerder vermeld in deze post komt de vr-bril eind 2015 begin 2016 in de winkels te liggen. Wie via Kickstarter geïnvesteerd heeft in Oculus heeft waarschijnlijk al een bril thuis gestuurd gekregen waar al een aantal games voor vrij zijn gegeven.

De Oculus Rift kopen kunt u straks het beste doen via de gespecialiseerde website van 360experts. Wij zijn gespecialiseerd in virtual reality en de brillen die gemaakt worden voor deze markt. Door de enorme opkomst van virtual reality in onze werkelijke wereld zijn wij achter de schermen druk bezig een webshop te visualiseren voor de virtuele markt.

 

About admin

Reageer op dit artikel