Virtual reality op de ruimte

SpaceVR wil Virtual Reality in de ruimte

Het Virtual Reality bedrijf SpaceVR is een online kickstart campagne gestart om Virtual Reality naar de ruimte te sturen. Dit willen ze gaan realiseren door een 360 gradencamera naar het internationaal ruimtestation ISS te sturen. Doordat de camera 360 graden opneemt kan SpaceVR hier naderhand Virtual Reality films van maken. Dit betekend dat we in de nabije toekomst met onze Oculus Rift of Google Cardboard kunnen genieten van zeer bijzondere VR beelden uit de ruimte.

Nokia OZO

Nokia Ozo voorbeeld van een 360 gradencamera.

De campagne is maandag 10 augustus jongstleden gestart en het bedrijf hoopt in 30 dagen 500.000 dollar op te halen. Hiermee kunnen ze de kosten betalen voor de vlucht naar de ruimte en de installatie aldaar. Mocht het lukken dan zijn er tig van manieren om geld te gaan verdienen met de unieke virtual reality ruimte beelden die daar gemaakt worden.

SpaceVR op de maan

De camera moet eind 2015 naar het International Space Station (ISS) worden gestuurd. De Camera is al ontwikkeld de contacten met NASA zijn gelegd alleen de kosten moeten nog worden gedekt. Dit hoopt Space VR met het Kickstart programma te kunnen dekken. Het bedrijf is zeer ambitieus zo wil het in 2017 een 360 gradencamera naar de maan sturen en in 2022 op een asteroïde gaan landen. Met andere woorden wij als Virtual Reality liefhebbers hebben weer heel wat om naar uit te kijken!

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel