virtual reality game

Australië opent Virtual Reality Game hal

Australië heeft een primeur op het Virtual Reality Game gebied, het opent namelijk een speelhal vol met VR-gadgets. Met de opkomende branche, proberen verschillende grote fabrikanten een stapje voor te nemen in deze nieuwe markt. Deelnemers aan werelds eerste virtual reality speelhal zijn tevens de marktleiders in de VR-branche. De deelnemers van dit initiatief zijn Oculus Rift, HTC Vive en Samsung Gear. Melbourne is de eerste stad waar deze virtuele wereld tot stand komt, er zullen waarschijnlijk nog veel grote steden volgen. Er zijn natuurlijk meer Virtual Reality Game nerds zoals ons op deze wereld.

Australië opent Virtual Reality game zero latency

Virtual Reality Game Zero Latency

De Virtual Reality Game hal kreeg te toepasselijke naam ‘Zero Latency’ de term die gebruikt wordt om aan te geven dat er geen vertraging tussen verzender en ontvanger zit qua informatieverwerking. Dat kan ook niet anders, want de gigaloods met een oppervlakte van 1300m2 zit bomvol met de nieuwste virtual reality technologie. Zo zijn er 129 Playstation Eye camera’s die alle bewegingen van de deelnemers waarneemt, terwijl elk van de deelnemers een Oculus Rift virtual reality bril op heeft en een VR-pistool meesleurt. Al deze gegevens worden verwerkt door de draagbare Alienware Alpha computer die elke deelnemer op zijn rug meedraagt. Met de claim van ‘Zero Latency’ mag dit natuurlijk wel indrukwekkend genoemd worden!

Virtual Reality zombi shooter game

Door de combinatie van Visueel en Virtual Reality is dit een unieke combinatie en lijkt dit ons één van de vetste games op het gebied van VR- gaming. Helaas ligt Australië niet 12 3 om de hoek maar wie weet opent op korte termijn een soort gelijke virtual reality gaminghal. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot een dergelijke VR-game in Nederland. Wat wij nu alleen nog kunnen zeggen is: Wordt vervolgd!

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

1 Reactie

  1. Echt een interessant artikel!

Reageer op dit artikel