Nokia OZO

Nokia OZO virtual reality camera van Nokia

Multimedia bedrijf Nokia uit Finland heeft onlangs een Virtual Reality camera aangekondigd genaamd: Nokia OZO. Met zijn acht camera’s en acht microfoons kan de Nokia OZO perfect scénes in volledig 3-demensionaal beeld en geluid vastleggen.

Professionele virtual reality opnames

De virtual reality camera is bedoeld voor de professionele markt om 3d-producties mee te maken. Het is de bedoeling dat deze creaties bekeken worden met een virtual reality bril zoals de Oculus Rift of de Gear VR. Doordat de Nokia OZO acht camera’s en microfoons heeft moet deze in staat zijn om de gebruiker niet alleen met beeld maar ook met geluid het gevoel te geven ook daadwerkelijk in de scene te zitten.

Met behulp van de meegeleverde software geeft de Nokia OZO de mogelijkheid om real-time de beelden uit te lezen let wel in een mindere resolutie dan het eindresultaat. Doormiddel van een WIFI verbinding tussen de OZO en speciaal bijgeleverde software kan de VR-producent direct de beelden terug kijken op een PC.

Nokia OZO

Release en prijs Nokia OZO

Door de indrukwekkende specificaties van de OZO laat Nokia zien dat ze zich richten op de Professionele VR-Markt. Over de prijs valt nog weinig te zeggen, wel wordt er verwacht dat de prijs ergens tussen de 10.000 euro en 15.000 euro zal gaan liggen. Waardoor het bijna onmogelijk wordt om de Nokia OZO te gebruiken in de particuliere virtual reality branche.

Wij van 360virtualreality.nl zijn zeer benieuwd naar het resultaat van de eerst geschoten 3D-beelden van de OZO. En of Nokia daadwerkelijk de geclaimde specificaties en resultaten kan waarmaken. Nokia ziet in ieder geval zeer veel toekomst in de VR anders maak je de move niet van de mobiele telefonie naar de High end- virtual reality branche. Eind 2015 wordt de Nokia OZO gereleased precies in de lijn met veel andere virtual reality hardware.

Multimedia bedrijf Nokia uit Finland heeft onlangs een Virtual Reality camera aangekondigd genaamd: Nokia OZO. Met zijn acht camera’s en acht microfoons kan de Nokia OZO perfect scénes in volledig 3-demensionaal beeld en geluid vastleggen. Professionele virtual reality opnames De virtual reality camera is bedoeld voor de professionele markt om 3d-producties mee te maken. Het is de bedoeling dat deze creaties bekeken worden met een virtual reality bril zoals de Oculus Rift of de Gear VR. Doordat de Nokia OZO acht camera’s en microfoons heeft moet deze in staat zijn om de gebruiker niet alleen met beeld maar ook met…

Beoordeel 360VirtualReality.nl

Waarom : Wat vind jij van een 360 graden camera?

Onze beoordeling: 4.8 ( 1 stemmen)

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel