Virtual reality bril

Wat is virtual reality?

wat is virtual realityDe term virtual reality heb je misschien al een paar keer voor bij horen komen.. maar wat is virtual reality nu eigenlijk? Als je Virtual Reality vertaald ( afgekort ook wel VR ) naar het Nederlands betekend het virtuele werkelijkheid. Met andere woorden, je bevind je door middel van 3D-beelden in een virtuele wereld. VR is begonnen met de 3D-brillen en televisie’s doordat men een film in 3D ging bekijken leek het net alsof je er bij was.. Met de VR is dit met wel 100% toegenomen!

Hoe werkt Virtual Reality?

Je hebt nu antwoord op de vraag: Wat is virtual reality? De volgende vraag die wij ons nu kunnen voorstellen is: Hoe werkt VR? Hier is eigenlijk vrij makkelijk antwoord op te geven.. Virtual Reality films worden opgenomen met een Virtual Reality Camera denk hierbij aan de Nokia OZO. deze camera neemt 360-gradenbeelden op. Zodra je een VR-Bril opzet speelt deze film zich af op het scherm in de bril. Door de sensoren die in de virtual reality bril gemonteerd zijn voelt de bril waar je hoofd heen beweegt. Kijk jij links zie jij alles wat zich in het linker gezichtsveld afspeelt.. Hierdoor lijkt het daadwerkelijk dat je midden in de film aanwezig bent. Dit is het zelfde met Virtual Reality
Games, deze worden zo gemonteerd dat bij wijze van spreken de monsters zelfs van achter je weg kunnen komen. Er worden nu zelfs al virtual reality brillen geproduceerd met koptelefoon zodat je ook kunt genieten van een perfect audiosysteem. Hierdoor worden de virtual reality games en films nog spannender en ben je nog dichter bij de realiteit!

 

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel