htc vive virtual reality bril van htc

Lancering HTC Vive komt later

HTC heeft de lancering HTC Vive virtual reality (VR) headset Vive uit moeten stellen. Het bedrijf krijgt het niet voor elkaar om de eerder gestelde deadline te halen. In plaats van eind 2015 komt de VR-headset nu begin 2016 op de markt.

Lancering HTC Vive brengt concurrenten op voorsprong

HTC en Valve die samen de Vive ontwikkelen nemen door het uitstellen wel een enorm risico. Nu ze besloten hebben om de headset begin 2016 uit te brengen zal deze vrijwel tegelijk met de Oculus Rift verschijnen. De Oculus Rift is ook een VR-headset en een van de grootste concurrenten van de Vive.

Oculus Rift is inmiddels in handen van Facebook en kan daardoor rekenen op stevige financiële ondersteuning. Iets waar HTC en Valve veel minder ruimte voor hebben. Valve heeft daarentegen een flinke gamecollectie in huis. Het zal in elk geval leiden tot een flinke concurrentiestrijd.

Met de VR-headset is het mogelijk om je fysiek voort te bewegen in een virtuele wereld. Dit moet een compleet nieuwe ervaring gaan bieden voor gamers. De Vive is meer gericht op gamers dan welke VR-headset tot op heden te bieden had.

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel