Jaunt vr Paul mc cartney concert

Jaunt VR en Nederlander Arthur van Hoff

NPO Radio 1 heeft een zeer interessant item gemaakt over de Nederlander Arthur van Hoff en zijn bedrijf Jaunt VR. Arthur werkt al 23 jaar in Silicon Valley het kloppende hart van innoverende technologie bedrijven. Zo zijn Apple en Google hier ook gevestigd. Arthur van Hoff loopt er al 23 jaar rond en kent de kneepjes van het vak. Hij ontwikkelde met zijn team de programmeertaal JAVA en is sinds 1996 betrokken bij allerlei startups.

JAUNT Virtual Reality

Één van deze startups is Jaunt VR waar hij momenteel Chief Technology Officer ( CTO ) is. Het bedrijf is een innovatieve onderneming die zich vooral richt op de techniek en content die nodig zijn voor een virtual reality beleving. Ondertussen zijn er al 75 mensen werkzaam binnen het virtual reality bedrijf. Het bedrijf richt zich met name op de ontwikkeling van een 360 graden camera die gepatenteerd is voor het maken van VR content. De main core business van Jaunt is het produceren van VR content. In Los Angeles heeft Jaunt vr zelfs een professionele virtual reality studio. Doordat er nog geen andere aanbieders zijn van een virtual reality camera hebben ze de productie daarvan in eigen beheer gehouden.

Jaunt VR

Samenwerkingen van Jaunt

Door de enorme interesse in virtual reality heeft Jaunt het voor elkaar gekregen om diverse samenwerkingen vast te leggen. Zo werkt het bedrijf samen met EBC News, hun hebben de impact van de oorlog in Damascus in beeld gebracht met virtual reality beelden. Deze VR beelden brengen het nieuws veel dichter bij dan “normale beelden”, zo lijkt het net of je zelf in oorlogsgebied staat. In samenwerking met het outdoor kledingmerk Nord Face zijn ze de sneeuw in gegaan. Voor een reclame film hebben ze de top van een berg beklommen en dit vastgelegd met een 360 graden camera. Zo is het ook al mogelijk om virtual reality in te zetten voor online marketing.

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel