Apple VR toekomst

Apple Virtual Reality blijft een raadsel

Apple Virtual Reality; hoe mooi zou dat zijn! Ver weg kan het niet meer zijn al is het allemaal nog speculeren. Zo drinken de hoge heren van Apple een drankje hier en daar met de elite uit de VR branche. Zo zijn er in het verleden ook al diverse octrooi aanvragen gedaan. De CEO van Apple Tim Cook reageerde van de week nog over Apple Virtual Reality; “In terms of VR, I don’t think it’s a niche. It’s really cool and has some interesting applications.”

Zelfs met al deze vage uitspraken en nieuwsflitsen, wordt er niet ontkend dat Apple zeer geïnteresseerd is in virtual reality en augmented reality. Voor ons is het nu een mooi moment om alles wat we weten over de ontwikkelingen rondom Apple Virtual Reality op een rij te zetten.

Apple brengt bezoek aan Stanford VR Lab

The Wall Street Journal meldde dat Apple medewerkers onlangs een bezoek hebben gebracht aan Stanford University’s Virtual Human Interaction Lab. Een universiteit totaal ingericht voor de onderzoeken naar virtual reality toepassingen. Het is natuurlijk niet zo raar dat Apple hier komt, Stanford VR Lab is een open community voor hightech virtual reality studenten. De directeur van Stanfords VR-Lab Jeremy Bailenson heeft alleen een gevoelige uitspraak gedaan: “In al die 13 jaar dat ik betrokken ben bij Stanford VR lab is Apple hier nog geen één keer geweest. Dan is het toch wel heel verdacht dat ze in de laatste 3 maanden 3 keer langs zijn gekomen. helaas laten ze ook aan mij niks los over hun VR plannen”. Duidelijk is wel dat Apple Virtual Reality eraan zit te komen.

Stanford virtual reality lab

Apple Virtual Reality team uitgebreid

Tim Bradshaw van the financial times heeft geschreven dat Apple in het diepste geheim een uitgebreid virtual reality team heeft samengesteld. Het team houdt zich alleen bezig met VR en AR. Het afgelopen jaar is het Apple VR team enorm uitgebreid. Op dit moment bestaat het team uit meer dan honderd experts in de virtual reality branche.

Apple koopt Flyby Media

Ook gepubliceerd door Bradshaw in The Financial Times, Apple koopt Flyby Media. Flyby is een augment reality start-up dat mobile apparaten kan laten zien hoe de ruimtes ruimtelijk in elkaar steken. Deze software maakt het mogelijk om virtueel door diverse ruimtes heen te wandelen. Flyby’s team van experts heeft in het verleden in samenwerking met Google een software gemaakt voor 3D positionering technologie.

Apple neemt Doug Bowman aan

Wat ook een zeer interessante move van Apple is, sinds kort is Doug Bowman in dienst bij het multimedia concern. Bowman is één van de vooraanstaande virtual en augmented reality experts. De computer technologie professor uit Virginia schreef een boek over 3D interfaces. Wat helemaal interessant is; Bowman één van de eerste ontvangers van Microsofts Hololens. De hololens met een waarde van $100.000 dollar mocht meneer Bowman onderzoeken voor zijn studie.

Twitter Doug bowman

Apple heeft Virtual Reality patenten

Apple heeft patent gekregen voor een VR headset waar jij je iphone in kan plaatsen. Deze kan je het beste vergelijken met de Gear Vr van Samsung. Wat opvallend is dat de patent aanvraag teruggaat naar het jaar 2008. Het lijkt er dus op dat Apple al een hele tijd zit te dubben over de toekomst van Virtual Reality. Waarschijnlijk gaat hier dus in de toekomst verandering in komen!

Apple store

Het Apple VR raadsel

Al met al kun je dus wel zeggen dat Apple verschillende projecten heeft lopen voor VR. Of we in de toekomst Apple Virtual Reality ook daad werkelijk mogen verwelkomen in deze branche blijft een raadsel. Wat we wel zeker weten is dat een multinational met deze technologische geschiedenis zeker een aanwinst zou zijn in deze markt.

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel