bim bim bikes fietsverhuur amsterdam

Virtual Reality verandert destination marketing

Het boekingsseizoen is weer begonnen in de toerisme sector. De vakantiebeurs was druk en veel consumenten bedenken nu waar ze deze zomer heen willen. Innovatieve toerisme organisaties verleiden de consument met Virtual Reality destination marketing. Als je eenmaal de virtuele smaak te pakken hebt, dan wil je er waarschijnlijk ook gewoon in het echt heen.

Een van de eerste bestemmingen die aan de slag ging met deze intensieve vorm van destination marketing was British Columbia. Hun virtual reality avonturen zijn beschikbaar voor de Oculus Rift, the app en de playstore. Je maakt een geweldige boottocht naar een zeeleeuwen familie of je kiest voor een intensieve bergwandeling.

Dichter bij huis vind je mooie voorbeelden zoals bijvoorbeeld de virtual film over de haven van Amsterdam.

VR destination marketing op de fiets

Michel Willems medeoprichter van het van het wereldwijde fietsverhuur platform BimBimBikes denkt dat er in de fietstoerisme sector binnenkort veel gebruik gemaakt wordt van Virtual Reality. Niets is natuurlijk leuker dan thuis op de hometrainer alvast het ritje te maken dat je later in het echt gaat fietsen.

Het huidige aanbod van Virtual Reality fiets belevenissen wordt met name gerealiseerd door producenten van hometrainers.

virtual reality fietstocht

Willems verwacht dat een nog betere VR ervaring gaat zorgen voor meer toerisme. Hij is dan ook op zoek naar tourism boards die willen mee investeren in goede virtual reality fietsfilms om hun fietstoerisme te stimuleren. Niets mooiers dan op een omafiets met je vriendin achterop door het Virtuele Amsterdam te fietsen toch?

 

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel