VR marketing

Google VR gaat concurrentie aan met Gear VR

Google VR is hard aan de weg aan het timmeren voor een nieuwe virtual reality-bril. Deze VR bril moet gaan concurreren met de Samsung Gear VR die onlangs is uitgekomen in 2015.

De planning van Google VR is dat er dit jaar nog een opvolger komt van de Google Cardboard. Kwalitatief gaat de Google Virtual Reality bril er zeker op vooruit zo komt er een plastic behuizing, sensoren en betere lenzen. Dit schrijft financial times op basis van interne bronnen binnen het Google Virtual Reality team. Volgens het bericht in de FT zal de virtual reality-bril werken met je smartphone en lijkt het op de Gear VR.

Google VR bril

Doormiddel van kartonnen cardboards zette Google een goedkope oplossing voor dure VR-headsets op de markt. Wij willen er niet minderwaardig over doen, maar dit stukje karton werd wereldwijd ruim 5 miljoen keer verkocht.

google logo

Google VR heeft destijds een simpele en goedkope manier uitgevonden om mensen kennis te laten maken met Virtual Reality. Door een bril te maken met betere resolutie en sensoren + minder vertraging, speelt Google in op de wens van de serieuze VR gebruiker. Daarnaast wordt Android geupdate om met de nieuwe Google virtual reality bril om te kunnen gaan. Het miljarden bedrijf gaat er vanuit dat mensen zo langer naar VR willen blijven kijken en dat ontwikkelaars nog betere apps gaan maken.

Google legt meer nadruk op virtual reality

Het is met dit nieuwsbericht wel duidelijk dat Google en moederbedrijf Alphabet serieuze willen inspelen op de virtual reality-markt. Begin dit jaar werd daarvoor een nieuw projectteam opgezet, met Clay Bavor aan het roer. Bavor heeft eerder de leiding gehad over diverse projecten binnen Google, zo heeft hij gewerkt aan aps zoals Gmail en Drive, maar ook stond hij aan het roer van het Cardboard-project. Google CEO Sundar Pichai heeft vorige week gezegd dat de Cardboard slechts “een eerste stap” in de VR-wereld was. “Je zult veel meer van ons en onze partners gaan zien in 2016.”

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel