Apple VR toekomst

Augmented Reality met de nieuwste iPhone

Dat je met smartphones veel kan op gebied van virtual reality, dat wisten we al. Maar wist je ook dat de iPhone X is uitgerust met een AR camera aan de achterkant? Een feature waarmee je 360 graden opnames kan maken en die je kunt gebruiken in combinatie met AR app. Zo is er al een Ikea App, waarmee je opnames kan maken van je huiskamer, zodat je deze vervolgens kan aankleden met Ikea meubels. Handig om eerst even te testen of het wel in je kamer past, voordat je zo’n Billy kast in elkaar zet.

Waarom zet Apple fors in op AR?

Er is al langer een strijd gaande tussen Apple en Samsung, waarbij Samsung via de Gear VR en samenwerking met Oculus inzet op virtual reality en Apple nu met de iPhone X vol inzet op Augmented reality. Apple ziet namelijk andere commerciële toepassingen voor AR, zoals actuele aanbiedingen in winkel die getoond worden als je met je telefoon op een product in een winkel richt, of extra hotelkamer prijzen die je kunt inzien als je voor een hotel staat. Gewoon door je smartphone erop te richten. Het kan allemaal in AR.

Wat is het verschil?

Het grote verschil is dat je met VR met name een bril nodig hebt, waardoor je je in een virtuele wereld waant. Je wordt namelijk afgesloten van de wereld om je heen, maar augmented reality maakt juist gebruik van de wereld om je heen. Door er beelden, informatie in te projecteren of uit te halen. Recent is er een game ontwikkeld gebaseerd op het populaire tv programma The Walking Dead, waarbij je met je smartphone via een app zombies moet verslaan die je overal kan tegenkomen. In je keuken, tuin, op kantoor en ja zelfs op het toilet. De app projecteert ze namelijk op je smartphone scherm die vervolgens een beeld laat zien van je omgeving, maar dan met extra’s.

Kijk hier voor meer informatie over de iPhone X

About admin