Virtual reality bioscoop

Virtual Reality bioscoop in Amsterdam

virtual reality bioscoop entreeMet de eerste virtual reality bioscoop heeft Amsterdam een wereld primeur te pakken. 2 maart aanstaande opent aan de Oosterdokskade de eerste permanente virtual reality bioscoop ter wereld.

De Virtual Reality-bioscoop was in oktober al eens eerder in de stad. Daarna maakte de pop-upbioscoop een rondreis door Europa en heeft het diverse Europese hoofdsteden aangedaan. Met als resultaat ontzettend leuke reacties en heel veel bezoekers. Wegens dit grote succes komt er nu een vaste VR bioscoop in Amsterdam aan de Oosterdokskade.

Momenteel wordt de ruimte nog omgebouwd tot een bioscoop. Toch zal de virtual reality bioscoop er niet uit komen te zien als een traditionele bioscoop met allemaal rijen naast elkaar. De bedenker van het project heeft ervoor gekozen om alles gelijkvloers te houden. Gezellig met tafels en draaistoelen zodat je mee kunt bewegen tijdens de virtual reality films.

Het grootste verschil met een traditionele bioscoop is natuurlijk dat men niet meer met zijn allen naar een groot bioscoop scherm kijkt, iedereen krijgt de film mee door middel van een virtual reality bril. ” Het allervetste van virtual reality is dat je niet meer kijkt naar een film, maar dat je het gevoel hebt dat je erin staat,” aldus Jip Samhoud van &samhoud, ontwikkelaar van de bioscoop.

virtual reality bioscoop amsterdam

In Your Face virtual reality film

&samhoud heeft speciaal voor de opening van zijn virtual reality-bioscoop een VR film laten ontwikkelen door niemand minder dan Ronald Giphart. De film met de toepasselijke titel In Your Face gaat 10 maart in de VR bioscoop in première. De twee hoofdrollen worden gespeeld door Hadewych Minis en Tibor Lukacs.

Virtual reality film in your face

Jip Samhoud (tweede links) met de crew van de Virtual Reality film In Your Face © &samhoud media

De eerste virtual reality film in your face gaat over de actualiteiten van vandaag de dag. Minis en Lukacs spelen zichzelf en worden geconfronteerd met hun eigen uitspraken over het in huis nemen van vluchtelingen. Op een dag staat journalist Lex Uiting op de stoep met een vluchteling en worden de twee voor het blok gezet met de vraag “Willen jullie deze vluchteling in huis nemen?”.

Korte virtual reality films

In your face the movie duurt slechts 12 minuten. Volgens Jip Samhoud beleven mensen een virtual reality film zo intens dat ze er maximaal 35 minuten naar kunnen kijken. Aangezien de meeste virtual reality films enkele minuten duren krijgen de bezoekers meerdere vr films per bezoek te zien.

De nieuwe bioscoop biedt straks een kinderpakket en een volwassenenpakket. Per dag zijn er acht shifts en iedere maand worden er nieuw filmaanbod samengesteld. Samhoud kan nog niet zeggen welke film er in de toekomst aan zitten te komen. We heeft het bedrijf &samhoud te kennen gegeven voor de zomer nog enkele virtual reality films uit te willen brengen.

virtual reality film

VR primeur in europa

Amsterdam heeft met deze virtual reality bioscoop een primeur in europa te pakken. Tevens zijn er concrete plannen om het nieuwe bioscoop concept uit te breiden naar diverse grote Europese steden. Zo zijn er plannen om in april en mei VR bioscopen in Berlijn, London, Parijs en Barcelona te opnenen.

Mensen die een virtual reality bioscoop dichter bij huis zoeken moeten wij helaas teleurstellen. Verdere plannen om uit te breiden in Nederland zijn er namelijk nog niet. “We willen eerste van de vestiging in Amsterdam een groot succes maken,” aldus Samhoud.

Blijf op de hoogte volg ons op; Facebook, Twitter en Google+

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel