Nederlanders geïnteresseerd in virtual reality

Nederlanders geïnteresseerd in VR

Onderzoek heeft uitgewezen dat 30 procent van alle Nederlanders de wens heeft uitgesproken een keer in een virtual reality wereld te kunnen stappen. Terwijl nog maar 8 procent van alle Nederlanders een VR ervaring heeft en slechts 1 % van onze bevolking beschikt over een VR-bril.

Wat natuurlijk overal aan kunt merken gaat 2016 het jaar van de Virtual Reality worden. Dit is het afgelopen jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona ook wel duidelijk geworden. Diverse grote bedrijven komen dit jaar met het release van hun virtual reality bril. Denk hierbij aan de HTC Vive ( Vanaf begin April te koop in Nederland ), Gear VR en de Oculus Rift van Facebook. Uit onderzoek van TelecomPaper blijkt ook dat veel Nederlanders warm lopen voor VR.

Op het moment van schrijven heeft 8 procent van de Nederlanders een keer een virtual reality bril uitgeprobeerd. Wat heel opvallend aan het VR onderzoek was dat het bezit van een VR bril aanzienlijk lager ligt. Momenteel beschikt slecht 1 procent van de Nederlands over een VR-bril.

Nederlanders en VR

Nederlanders willen VR ervaren

Onder de groep Nederlanders die nog geen VR ervaring hebben geeft 30 procent aan dit heel graag een keer te ervaren. Tevens blijkt dat 14 procent uit de groep ondervraagden zelfs een andere telefoon willen kopen om deze virtual reality ervaring op te doen!

Uit onderzoek is ook gebleken dat Nederlanders die al een virtual reality ervaring hebben opgedaan niet direct naar de winkel sprinten om een telefoon te kopen die te gebruiken is voor VR. 31 procent van de ondervraagden geeft aan nog geen reden te zien om een andere telefoon te kopen die virtual reality ondersteund. Wel wordt er aangegeven dat dit te maken heeft met nog het minimale aanbod van VR apps en games. Één derde van alle Nederlanders is niet geïnteresseerd in virtual reality en is ook niet bereid hier extra voor te betalen.Virtual reality games en video’s

Wat vooral duidelijk naar voren komt in het onderzoek is dat men vooral geïnteresseerd is om virtual reality films en foto’s te bekijken. Jongeren zijn vooral geïnteresseerd in VR games, deze komen steeds meer tot onze beschikking. Diverse grote game producten zijn bezig met een virtual reality game release. Verdere details over virtual reality gaming brengen wij naar voren in een volgend artikel!

Onderzoek heeft uitgewezen dat 30 procent van alle Nederlanders de wens heeft uitgesproken een keer in een virtual reality wereld te kunnen stappen. Terwijl nog maar 8 procent van alle Nederlanders een VR ervaring heeft en slechts 1 % van onze bevolking beschikt over een VR-bril. Wat natuurlijk overal aan kunt merken gaat 2016 het jaar van de Virtual Reality worden. Dit is het afgelopen jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona ook wel duidelijk geworden. Diverse grote bedrijven komen dit jaar met het release van hun virtual reality bril. Denk hierbij aan de HTC Vive ( Vanaf begin…

Beoordeel 360VirtualReality.nl

Waarom : Vond jij dit een interessant artikel?

Onze beoordeling: 4.75 ( 1 stemmen)

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel