operatie in virtual reality

Operatie in virtual reality meekijken

Een medisch centrum in Londen heeft het gister mogelijk gemaakt een operatie in virtual reality mee te kijken. Dit is natuurlijk op zich niet vreemd en is natuurlijk vaker vertoond, deze keer kon je meekijken met een Virtual Reality bril. Doordat de gehele operatie werd gefilmd met 360 graden camera’s, kon je doormiddel van een VR-bril live met de operatie meekijken.

Google Glass

Chirurg Shafi Ahmed die de operatie leidde heeft al eens vaker een operatie live gestreamd. In 2014 gebruikte hij een Google Glass om de operatie goed in beeld te brengen. Dit was in het kader van de educatie, terwijl hij bezig was konden de studenten live meekijken en leren van de operatie.

Deze keer was dat ook het geval, duizenden studenten van over de hele wereld konden met hun virtual reality bril of smartphone de operatie in virtual reality bekijken. Tijdens de operatie werd een man van 70 geopereerd die aan darmkanker lijdt.

operatie in VR

Virtual reality en onderwijs

In een persverklaring verteld Ahmed: “Ik ben er heilig van overtuigd dat virtual en augmented reality een enorme impact gaan hebben op het huidige onderwijs en trainingsbeleid”. Hij voegt hieraan toe “Vooral de landen die niet de faciliteiten hebben zoals wij hier in Londen kunnen ontzettend veel uit virtual reality halen”.

De livestream werd verzorgd door Medical Realities, een bedrijf dat onder andere VR-video’s gebruikt tijdens medische trainingen. De camera’s werden geleverd door Mativision, dat onder andere het concert van Muse afgelopen jaar in 360 graden filmde.
Operatie in virtual reality meekijken

Wij hebben een 360 graden virtual reality film geupload van een operatie in Juni 2015. De makers van de VR-video maken het mogelijk een operatie in virtual reality mee te kijken. Tijdens de film wordt alles uitgelegd zodat ook wij begrijpen wat ze aan het doen zijn. Ontzettend interessant, start de film en kijk mee!

Een medisch centrum in Londen heeft het gister mogelijk gemaakt een operatie in virtual reality mee te kijken. Dit is natuurlijk op zich niet vreemd en is natuurlijk vaker vertoond, deze keer kon je meekijken met een Virtual Reality bril. Doordat de gehele operatie werd gefilmd met 360 graden camera’s, kon je doormiddel van een VR-bril live met de operatie meekijken. Google Glass Chirurg Shafi Ahmed die de operatie leidde heeft al eens vaker een operatie live gestreamd. In 2014 gebruikte hij een Google Glass om de operatie goed in beeld te brengen. Dit was in het kader van de…

Beoordeel 360VirtualReality.nl

Waarom : Denk jij dat virtual reality een grote toekomst tegemoet gaat in de medische wereld?

Onze beoordeling: 4.9 ( 1 stemmen)

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel