Tsjernobyl in virtual reality

Tsjernobyl in virtual reality

Precies 30 jaar werd het plaatsje Tsjernobyl wereld nieuws door één van de grootste rampen die onze wereldgeschiedenis kent. Op 26 april 1986 ontploft kernreactor 4 door een foutieve test. Bij de ramp komen 31 mensen om het leven, maar door de radioactieve wolk die vrijgekomen was bij de ontploffing zou uiteindelijk voor duizenden slachtoffers zorgen. Zo werden er kinderen misvormd geboren en stierven mensen aanzienlijk vroeger dan normaal. Het is al met al ontzettend treurig wat er 30 jaar geleden in de regio van de kernreactor is gebeurd.Tsjernobyl oekraïne kaart

Tsjernobyl 30 jaar later

Het treurige resultaat 30 jaar later is nog steeds zichtbaar in de omgeving van Tsjernobyl. Vooral de stad Pripyat, een arbeidersplaats met 50.000 inwoners speciaal gebouwd voor werknemers van de kernreactor is ontzettend getroffen. Tsjernobyl 30 jaar later, de tijd heeft eigenlijk stil gestaan. 36 uur naar de ramp werd de stad onmiddellijk geëvacueerd, sindsdien zijn er alleen opruim werkzaamheden gepleegd. Tot op heden licht de stad verlaten bij en mag je er alleen in voor onderzoekswerkzaamheden.

Tsjernobyl ramp

Tsjernobyl bekijken in Virtual Reality

De heren van het Belgische nieuwsplatform De Redactie hebben het mogelijk gemaakt om Tsjernobyl in Virtual Reality te bekijken. Uitgerust met een 360 graden camera gingen de heren het terrein ( alleen toegankelijk met begeleiding ) op. Wij hebben ontzettend veel respect voor de mannen die deze beelden hebben geschoten. Het wordt nog steeds afgeraden om het gebied van de voormalige kernreactor 4 te betreden. Daarom is het nog toffer dat het nu dus mogelijk is om virtueel de gevolgen van de ramp te bekijken met je virtual reality bril.

Precies 30 jaar werd het plaatsje Tsjernobyl wereld nieuws door één van de grootste rampen die onze wereldgeschiedenis kent. Op 26 april 1986 ontploft kernreactor 4 door een foutieve test. Bij de ramp komen 31 mensen om het leven, maar door de radioactieve wolk die vrijgekomen was bij de ontploffing zou uiteindelijk voor duizenden slachtoffers zorgen. Zo werden er kinderen misvormd geboren en stierven mensen aanzienlijk vroeger dan normaal. Het is al met al ontzettend treurig wat er 30 jaar geleden in de regio van de kernreactor is gebeurd. Tsjernobyl 30 jaar later Het treurige resultaat 30 jaar later is…

Beoordeel 360VirtualReality.nl

Waarom : Wat vind jij van de virtual reality beelden gemaakt in Tsjernobyl?

Onze beoordeling: 2.03 ( 3 stemmen)

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel