standalone virtual reality bril

Samsung werkt aan standalone Virtual Reality bril

Samsung Gear VR en de note 4Samsung heeft het afgelopen jaar de eerste stappen gezet op de virtual reality markt met de Gear VR. Een Mobile Virtual Reality bril waar je een hoog segment samsung-smartphone in kan stoppen, om er vervolgens VR games mee te spelen of VR films te kijken. Samsung heeft onlangs bekendgemaakt dat de multinational bezig is een static virtual reality bril op de markt te zetten.

Standalone virtual reality bril

Ik hoor je al denken, Standalone virtual reality bril? Wat is dat… wel, een standalone VR-bril is een virtual reality bril die gebruik maakt van een eigen HD scherm. Het is dus niet nodig zoals bij de Gear VR om je smartphone in de VR-bril te monteren. Zo ben je niet meer afhankelijk van je smartphone en kun je gemakkelijk op elk moment een standalone virtual reality bril gebruiken.

Draadloze VR bril

Het lijkt er dus op dat Samsung groots inzet op de VR branche. Samsung topman Injong Rhee laat weten “We werken aan draadloze en zelfstandige virtual reality apparaten, deze hoeven niet perse in combinatie met een smartphone te werken.” Deze uitspraak geeft dus aan dat Samsung waarschijnlijk met een VR bril komt die beschikt over twee 2K-schermen. Door deze toepassing wordt het beeld nog scherper dan wat op dit moment getoond is. Aangezien Samsung voor haar VR-producten samenwerkt met Oculus van Facebook beschikt het bedrijf over de laatste virtual reality technologie.

gear-vr-touchpad

Tevens is de multinational bezig met een 360 graden camera, de Gear 360-camera. Hiermee kun je video’s in 360 graden opnemen, met deze beelden is het mogelijk om helemaal rond te kijken. Het tofste is dat je over een aantal maanden je eigen virtual reality video’s kan maken, deze zijn terug te kijken met een virtual reality bril.

Samsung heeft het afgelopen jaar de eerste stappen gezet op de virtual reality markt met de Gear VR. Een Mobile Virtual Reality bril waar je een hoog segment samsung-smartphone in kan stoppen, om er vervolgens VR games mee te spelen of VR films te kijken. Samsung heeft onlangs bekendgemaakt dat de multinational bezig is een static virtual reality bril op de markt te zetten. Standalone virtual reality bril Ik hoor je al denken, Standalone virtual reality bril? Wat is dat… wel, een standalone VR-bril is een virtual reality bril die gebruik maakt van een eigen HD scherm. Het is dus…

Beoordeel 360VirtualReality.nl

Waarom : Samsung komt met standalone virtual reality bril, goed idee?

Onze beoordeling: Beoordeel ons als eerste!

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel