Virtual reality brengt Atleet Gwen Jorgensen GOUD!

Gwen JorgensenEen tweevoudig wereldkampioen triatlon gebruikte virtual reality om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen. Ze heeft een racefiets van maar liefst 10.000 dollar. Maar die geldt niet als de belangrijkste troef van tweevoudig wereldkampioen triatlon Gwen Jorgensen. Dankzij een virtual reality bril heeft de Amerikaanse zich thuis vanuit haar luie stoel al optimaal kunnen voorbereiden op de Spelen in Rio.

Joe Chen VR expert

De 30-jarige Gwen Jorgensen won de afgelopen jaren meer wedstrijden dan welke triatleet dan ook
en wordt gezien als de meest dominante vrouw in haar sport. Om haar vorm voor de Olympische Spelen nog verder te perfectioneren, is ze geholpen door Joe Chen, een bekende in de VR-wereld. Chen vloog naar Brazilië om 360-graden-beelden te maken van het taaie fietsparcours van Rio’s Copacabana, dat veel steile heuvels en lastige technische afdalingen kent. Hiervoor gebruikte hij een stel GoPro’s, gemonteerd op een hoogte die overeenkomt met die van een fietser. Met een VR-bril verkende Gwen Jorgensen vervolgens het hele fietsparcours en bestudeerde ze lastige onderdelen in detail.

 

In de toekomst kunnen triatleten nog meer uit de VR-beelden halen, verwacht Chen. Zo heeft hij plannen om het systeem te koppelen aan een hometrainer, waarmee de VR-training experience nog realistischer wordt. Hij denkt zelfs aan fysieke simulaties, waarbij de G-krachten van een parcours worden nagebootst.

360 graden gopro camera

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel