vr verhelpt angststoornis

VR verhelpt angststoornis

Onlangs zijn zeven jeugd instellingen aan de haal gegaan met VR. Met behulp van virtual reality kunnen jonge cliënten in de geestelijke gezondheidszorg hun psychische problemen overwinnen in de gecontroleerde omgeving van virtuele realiteit.

VR angststoornis verhelpen

Nieuwe VR applicatie

Voor de nieuwe methode is een virtual reality applicatie ontwikkeld. Deze is thuis te gebruiken door in te loggen via Jouw Omgeving. Behandelaar en cliënt hebben in het online behandelplatform inzicht in de voortgang van de behandeling. Met virtual reality hopen de samenwerkende partijen bijvoorbeeld angst, pleinvrees of straatvrees voor de dokter op te kunnen lossen. Stapsgewijs wordt de cliënt geconfronteerd met bepaalde situaties waar hij bang voor is. Tegelijkertijd wordt er rekening gehouden met de lichamelijke gebeurtenissen die ervaren worden.

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel