microsoft vr bril

Microsoft virtual reality bril

Microsoft heeft gisteren ( 26-10-2016 ) bekend gemaakt met een betaalbare virtual reality bril te komen. De Microsoft virtual reality bril zal in samenwerking met een aantal partners op de markt gebracht worden is wordt voor slechts 299 doller verkocht.

Helaas zijn er nog weinig details over de Microsoft VR-headset bekend. Bedrijven als HP, Lenovo, Dell, Asus en Acer worden allemaal als partner genoemd. Er mag dus wel aangenomen worden dat in deze VR-bril de nodige expertise ingezet wordt. The Verge stelt dat er geen externe camera’s of lasersystemen nodig zijn om de positie van de gebruiker via de virtual reality bril te bepalen. Daardoor zijn innoverende interne volgsensoren ingebouwd, Microsoft heeft nog geen uitspraken gedaan over de werking hiervan.

microsoft virtual reality bril

Uitrol Microsoft Windows 10

Tijdens demo’s van het Microsoft virtual reality project leek de VR-bril verbonden te zijn met een computer of laptop. Wat aantoont dat het multimedia bedrijf de kabels niet heeft weten te implementeren. Wat uiteindelijk logisch is, de bril moet werken op het nieuwe uit te rollen Windows 10. De update “Creators Update” genaamd maakt het onder andere mogelijk om gebruik te maken van 3D functionaliteiten.

Microsoft virtual reality bril kopen

De Microsoft virtual reality bril kopen kan helaas nog niet. Men verwacht in de lente van 2017 de bril in de commerciële markt uit te kunnen rollen. Met een geschat prijskaartje van 299 dollar omgerekend 275 euro.

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel