Google Earth VR app

De wereld ontdekken met Google Earth VR

Bijna iedereen heeft ervaring met Google Earth maar nog niemand heeft dit meegemaakt in virtual reality. Daar komt nu verandering in. De meest recente toepassing van het bedrijf is de Google Earth VR app dat enkele dagen geleden gepresenteerd is. De nieuwe  technologie moet het mogelijk maken om vanuit je huis de gehele wereld te ontdekken. Zo kun je liggend in je bed de Taj Mahal in India bezoeken, de Strip van Las Vegas bezichtigen maar je kunt ook de stranden van Rio de Janeiro verkennen. Met de virtual reality app is alles op de gehele wereld binnen handbereik. Mike Podwal, productmanager van Google VR zei het volgende: “The world has so many beautiful and amazing places to visit. If we’re lucky, we’re able to travel and see a few of them.” In het dagelijks leven lukt het vrijwel niemand om alle mooie plekken op de wereld te bezichtigen maar met de Google Earth app moet hier verandering in komen. Voor veel mensen is dit een app waar iedereen op heeft zitten wachten.

Hoe werkt Google Earth VR?

De app werkt op dit moment alleen op de HTC Vive maar het komt waarschijnlijk binnenkort ook naar de smartphone. Op de HTC Vive kun je met behulp van de controller navigeren naar alle plekken op aarde. Als de app op een smartphone kan draaien dan is het mogelijk om een willekeurige virtual reality headset te dragen. Met de headset op kun je vervolgens alles bezoeken wat je maar wilt. Je kunt ergens gaan wandelen maar vliegen is ook mogelijk. Hoewel het erop lijkt dat je werkelijk aanwezig bent op de locatie is er geen interactie mogelijk met iets wat je ziet. Je kunt ervoor kiezen om zelf je eigen weg te zoeken maar als je niet voldoende inspiratie hebt dan zijn er voorgeprogrammeerde bestemmingen die je kunt bezoeken.

Google Earth

Google is de laatste tijd druk met de introducties van nieuwe producten. Afgelopen maand presenteerde de technologiereus al de Google Pixel smartphone en nu is het weer tijd voor deze baanbrekende virtual reality app. De Google VR app is in eerste instantie alleen beschikbaar via Steam op de HTC Vive. Of het toevallig is of niet wordt de HTC Vive dit weekend tijdens de Black Friday periode voor $100 minder verkocht dan normaal. De korting op de VR-set is het gehele weekend beschikbaar tot Cyber Monday tot de voorraad op is.

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel