Virtual reality De Effenaar

Een subsidie van €100.000 euro voor een virtual reality project van pop centrum De Effenaar in Eindhoven. Ongelofelijk hoe VR steeds meer aandacht krijgt, als zelfs al gemeentes subsidies van tonnen gaan uitschrijven voor virtual reality projecten. In dit geval trekt het Eindhovens college eenmalig heel diep in de buidel met een bedrag van 100.000 euro.

Het was de bedoeling dat De Effenaar in het najaar al zou starten met dit VR projectje, maar er bleek het niet rond te krijgen met de huidige middelen. Het Eindhovense college wil voor het project eenmalig 100.000 euro extra subsidie geven. Echter moeten nog wel de andere partijen eens zijn met het voorstel. Het lijkt er sterk op dat er verder geen hindernissen meer voor beide partijen in de weg liggen.

virtual reality de effenaarVirtual reality de Effenaar

Eindhoven kent al een commercieel centrum voor virtual reality, dat zonder subsidie opereert. Drie maanden geleden opende het Virtual Reality Experience Centre zijn deuren op Strijp-S, het grootste van Europa. In de brief van het college worden twee marktonderzoeken aangehaald waarin de economische kansen van virtual reality worden benoemd. Maar wat de meerwaarde van het Effenaar plan is ten opzichte van het bedrijf op Strijp-S blijft onduidelijk: dit initiatief komt in de raadinformatiebrief niet voor.

De subsidie draagt bij aan de brainport regio die bekend staat voor haar innovaties. Grote innoverende bedrijven zijn gevestigd in Eindhoven denk hierbij aan Philips. Het is van groot belang dat Eindhoven zich door blijft ontwikkelen in innovaties. Het virtual reality project draagt hier zeker zijn steentje in bij.

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel