Augmented reality voor iphone 8?

Augmented Reality voor de Iphone 8?

Als het aan Apple ligt dan duurt het niet lang meer voordat augmented reality naar de iPhone komt. Over het algemeen is het beleid bij Apple dat er zo weinig mogelijk wordt gesproken over aankomende producten en technologieën. Tim Cook, de CEO van Apple, heeft het afgelopen jaar echter al veel losgelaten over zijn ideeën over augmented reality. De leider van Apple gelooft dat augmented reality net zo groot wordt als smartphone technologie. Deze opvallende uitspraak geeft aan hoe belangrijk Apple de ontwikkelingen vindt en het gooit olie op het vuur als het op de geruchten over de iPhone 8 aankomt. Tim Cook geeft verder aan dat augmented reality wordt verkozen boven virtual reality aangezien AR kan veranderen wat er in de omgeving van de persoon gebeurt terwijl VR de wereld om de persoon heen afsluit. Er is niet gesproken over hoe Apple de technologie gaat gebruiken en op welke manier dit geïntroduceerd wordt in nieuwe producten. Analisten verwachten echter dat AR voor het eerst geïntroduceerd wordt in een nieuwe iPhone.

Augmented Reality met iPhone 8

Dit jaar is het de tiende verjaardag van de Apple iPhone. Met een verwachte introductie in september gaat Apple de strijd aan met concurrenten door drie modellen te introduceren: de iPhone 7S, 7S plus en de iPhone 8. Deze laatste wordt het innovatieve model dat op verschillende punten afwijkt van de andere modellen. Om de tiende verjaardag te vieren is Apple van plan om een volledig nieuw maar ook revolutionair model te introduceren. De afgelopen drie jaar waren gebaseerd op hetzelfde ontwerp waardoor de verwachtingen dit jaar hoger dan ooit zijn. Niet alleen wordt een OLED scherm verwacht met een groter display dan ooit tevoren maar er wordt ook gesproken over de introductie van augmented reality.

Apple VR toekomst

Core technologie

Tim Cook geeft aan dat augmented reality een sleutelrol speelt in de softwareontwikkeling voor technische producten. In een voorbeeld dat door de Apple CEO gegeven werd wordt er een vergelijking gemaakt met siliconen in de iPhone. “Het gaat niet om het product op zichzelf maar een core technologie”, volgens Tim Cook. Deze vergelijking geeft een goed beeld van wat we van Apple kunnen verwachten; niet een standalone augmented reality product zoals een headset maar eerder een iPhone 8 met augmented reality features.

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel