Virtual Reality Escape Room Utrecht opent deuren

EERSTE VIRTUAL REALITY ESCAPE ROOM VAN NEDERLAND OPENT IN UTRECHT. UTRECHT – VR Escape Room Time laat je tijdreizen in het Muntgebouw, Leidseweg 90 te Utrecht. Marvin Chin droomt al jaren, net als vele anderen, van het reizen door tijd en ruimte. Vanaf maart is dat mogelijk. VR Escape Room Time combineert de escape room-rage met een van de grootste trends op dit moment: virtual reality. Door het gebruik van de technologische mogelijkheden van virtual reality, wil spel en entertainment expert Marvin Chin, de escape room ervaring naar een hoger niveau brengen. Time wordt een escape-room met raadsels en uitdagingen in een fysieke ruimte én in virtual reality.

Escape Room ervaring met OculusRift

Met gebruik van onder andere de Oculus Rift zullen de spelers een virtuele wereld in stappen en flink moeten samenwerken om zo snel mogelijk te ontsnappen. In oktober is de bouw van deze gloednieuwe escape room begonnen, met als doel “mensen omver te blazen, om pupillen groter te zien worden en kippenvel op de huid te toveren,” zo schrijft Marvin Chin op zijn website. Chin is niet nieuw in het bedenken van raadsels en belevingen. Eerder creëerde hij een escape-room in een werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht. Het Muntgebouw is sinds 2013 een evenementen en congreslocatie. Oorspronkelijk werden er in de vorige eeuw munten geslagen waarna het werd omgebouwd als het Geldmuseum, dat haar deuren sloot in 2013. De schitterende gelegenheid, zal vanaf maart dus ook worden uitgebreid met een escape room. VR Escape-Room Time is door particulieren en bedrijven online te boeken via www.escaperoomtime.nl.

About Jurriën

Hé ik ben Jurriën eigenaar van 360virtualreality.nl, sinds 3 jaar volg ik al het nieuws rondom Virtual Reality. Je kunt dus wel zeggen dat ik een echte VR watcher ben! In oktober 2015 heb ik besloten om samen met Frens een Virtual Reality blog op te zetten. Wij zoeken jou! Ben jij net zo gek van virtual reality en lijkt het jou ontzettend leuk om ons enthousiaste team van bloggers te versterken? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!

Reageer op dit artikel