Virtual reality bril

Nieuwe Gear VR maar geen 4K scherm voor de Samsung Galaxy S8

Virtual reality is een hot topic onder de producenten van smartphones. Apple komt mogelijk later dit jaar met augmented reality voor de iPhone 8 en ondertussen werken fabrikanten zoals HTC en LG hard aan nieuwe brillen. Hoe zit het dan met Samsung? De originele Gear VR doet het goed met meer dan 5 miljoen verscheepte exemplaren en de opvolger ligt al klaar. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft een paar dagen geleden de Samsung Galaxy S8 modellen aangekondigd maar ook een nieuwe versie van de Gear VR met controller.

De nieuwe Gear VR

Uit eerdere berichten blijkt dat er twee nieuwe versies van de Gear VR zijn ontwikkeld. De eerste versie is nu tegelijk met de Galaxy S8 onthuld. Tijdens de presentatie werd duidelijk dat de nieuwe Gear VR vanaf 21 april te koop is. Samen met de Gear VR is een nieuwe controller onthuld en Gear 360 camera. Net zoals bij de eerste versie van de bril kan er een smartphone ingeschoven worden. Terwijl veel liefhebbers van VR hoopten op een 4K scherm voor de nieuwe smartphone is dit niet het geval. Doordat het display dicht op de ogen zit met slechts enkele centimeters maakt een hogere resolutie een groot verschil. De Galaxy S8 heeft welisweer meer pixels maar het is geen 4K display. De resolutie blijft steken op 2960 x 1440 pixels, oftewel WQHD+. Voor smartphonegebruik is dit uitstekend en is een hogere resolutie niet nodig. Voor virtual reality is het echter niet voldoende om de motion sickness weg te nemen. Vorig jaar kregen kregen de early adopters van de Galaxy S7 de Gear VR gratis bij de pre-order maar dat is jammer genoeg dit jaar niet het geval.

Tweede model op komst?

Het tweede model dat ontwikkeld zou worden krijgt mogelijk een eigen scherm. Dit is iets om naar uit te kijken aangezien dit ongetwijfeld een hogere resolutie oplevert. In een privéruimte op het Mobile World Congress is een prototype virtual realitybril getoond met een pixeldichtheid van 1200 ppi. De verwachting is dat dit zelfs nog verhoogd wordt naar 1500 ppi voor het scherm dat op de markt komt. Met 1500 ppi pixeldichtheid en geen smartphone benodigd is het een bril om op je verlanglijstje te zetten.

About admin