Australië opent Virtual Reality game zero latency

Virtual reality in combinatie met een Game PC

Virtual reality is zeer goed te combineren met een Game PC. Maar wat is nou eigenlijk virtual reality? Waarschijnlijk heb je de term wel eens voor bij horen komen. VR betekent dan ook dat er een virtuele wereld word gemaakt voor de gamer met verschillende toepassingen. Deze wereld lijkt zo echt dat het bijna lijkt alsof je er echt in zit. Er komen dan ook steeds weer nieuwe technologieën waardoor de vr wereld super echt lijkt. Daarnaast zijn de mogelijkheden erg groot. Hoe werkt de apparatuur? De apparatuur word gebruikt om bepaalde zintuigen te prikkelen zodat het lijkt alsof je je echt bevind in die wereld. Hierbij word er bijvoorbeeld je gehoord geprikkeld. Daarnaast bevat een VR bril verschillende sensoren waaronder bewegingssensoren die jouw bewegingen registeren en deze dan ook direct zullen sturen naar het spel. Er zit dan ook verder geen vertraging in het spel. Op het moment dat je bijvoorbeeld je hoofd naar rechts draait zal dit in het virtuele spel ook meteen gebeuren.

VR Gaming PC

Een Gaming Computer is natuurlijk perfect om te combineren met VR. Doordat de toepassingen erg groot zijn er al vrij veel software bestaat heb je altijd veel keus. Zo zijn er voor de computer ook veel verschillende spellen te spelen in combinatie met VR. Zo heb je de bril van HTC, de Vive die erg populair is en ook de Oculus Rift is een absolute topper om je VR bril te combineren met een game monitor. Wel is het belangrijk om een pc te hebben die VR aankan. Zo is de processorkracht en de geheugen van je pc/ laptop erg belangrijk. Wanneer we dan ook gaan kijken naar de vereisten voor een pc om deze te combineren met VR dan zijn er een aantal dingen die telkens terug komen. Als eerste is het belangrijk om een videokaart van GTX 970 of ADM 290 en beter te hebben. Daarnaast is er voor de processor minimaal een i5 nodig om de vr optimaal te kunnen laten draaien. En voor het geheugen van je processor is er minimaal 8gb ram nodig. Wanneer je het lastig vind om al deze dingen op je computer te vinden kun je de rift compatibility tool downloaden. Deze tool laat je zien of jouw pc wel of niet is geschikt voor VR.

Een game pc

Wanneer je dus echt gebruik wilt maken van vr dan dien je een goede computer te kopen met de vereisten die we hierboven al hebben beschreven. Wanneer je dit toch niet doet dan kan je computer geen vr aan. Er zijn erg veel game pc’s die doen aan de vereisten voor virtual reality. Kies een computer die jij fijn vind om te gebruiken en kies dan ook voor een scherm dat een goede grootte voor je heeft. Zo kun je naast het gamen ook video’s ( op bijvoorbeeld YouTube) in maar liefst 360 graden bekijken. En ook zijn er VR evenementen.

About admin