virtual reality bril kopen

VR bril kopen

Hoe je het wend of keert als je een vervend gamer bent kun je er niet omheen, je gaat een VR bril kopen. Is het niet dit jaar dan wordt het volgend jaar, Virtual Reality gaat er komen. Zoals je misschien al hebt gelezen op onze website zijn diverse multinationals zoals; Apple, Samsung, HTC en Google bezig met het realiseren van een VR bril. Onderhand is de Gear VR van Samsung al uitgekomen, je kunt deze vr bril kopen bij diverse winkels. Tevens is hij te verkrijgen in combinatie met een Samsung Galaxy S6 abonnement.

VR bril kopen, waar moet ik op letten?

Het is natuurlijk ontzettend verleidelijk om snel, snel een VR bril te kopen. Logisch, hier zitten we natuurlijk al heel lang met z’n allen op te wachten. Het is natuurlijk wel verstandig om een aantal punten in de gaten te houden voordat je een virtual reality bril gaat kopen. Stel jezelf eerst eens een aantal vragen:

  • Wat moet mijn VR bril ondersteunen?
  • Mobiele VR bril of Static VR bril?
  • Hoe zijn de beeld prestaties?

Al deze vragen zijn belangrijk jezelf te stellen, dit maakt je aankoopkeuze een stuk makkelijker. De laatste tijd zijn er ontzettend veel ontwikkelingen in cryptocurrencies. Tegenwoordig is het zelfs al mogelijk om met je Ripple’s (XRP) een VR bril te kopen. Ripple kopen kan vrij gemakkelijk bij diverse cryptocurrency exchanges.

Samsung Gear VR bril kopen

Mobiele VR bril of Static Virtual Reality bril?

In het lijstje vragen hierboven hebben we het over de keuze mobiele of static VR bril. Ik hoor je denken, wat is eigenlijk het verschil? Dit is eigenlijk heel simpel, een mobiele virtual reality bril is eigenlijk niet meer dan een kartonnen/plastic frame waar jij je smartphone in schuift. Met uitzondering van de Samsung Gear VR natuurlijk. Deze vorm van virtual reality is ontzettend handig als je vaak op pad bent of bij vrienden gaat gamen.

Static VR bril

Deze brillen maken gebruik van een externe processor en beschikken vaak intern over een scherm en sterke sensoren. Grootste voordeel is dat je zo zware games en applicaties kunt draaien en je niet afhankelijk bent van een accu.

Nadeel is de beperkte mobiliteit, de hogere prijs en het feit dat je een dikke pc moet hebben om fatsoenlijk virtual reality te kunnen ervaren. Daarnaast zijn deze brillen een stuk zwaarder, minder compact en vaak voorzien van meerdere kabels. Dit gaat ten koste van de mobiliteit en de bewegingsvrijheid.